Прекалена консумация на картофи и чипс увеличава риска от гестационен диабет
Честата консумация на картофи или чипс може да увеличи риска от диабет по време на бременност, твърдят изследователи от САЩ.
Според тях това е така, защото скорбялата в зеленчуците може да предизвиква рязко покачване на нивата на кръвната захар. Изследването, проведено от Националния здравен институт в Мериленд, проследява повече от 21 000 бременности. Експертите откриват че жените, консумиращи повече от 5 порции картофи или чипс седмично, имат с до 50% по-висок риск от развитие на гестационен диабет.
Какво всъщност е гестационният диабет?
Това е състояние, при което има твърде много глюкоза (захар) в кръвта по време на бременност. Симптомите включват сухота в устата, умора и често уриниране. Гестационеният диабет може да бъде контролиран с диета и упражнения, но някои жени се нуждаят от медикаменти, за да държат нивата на кръвната захар под контрол. Ако не се управлява правилно, той може да доведе до преждевременно раждане или спонтанен аборт.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИТАМАРИН перли * 90 ENERGY GROUP
НЕОФОЛИК таблетки 0.4 мг * 90
ПАЛМЪРС КРЕМ ЗА МАСАЖ ПРОТИВ СТРИИ ЗА БРЕМЕННИ 125 гр.
КАЛИВИТА НЮ ЛАЙФ таблетки * 120
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС MAX DHA капсули * 180
СУИС ЕНЕРДЖИ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТ капсули * 30
СТАТИЯТА е свързана към
- Бременност и майчинство
- Метформинът понижава кръвната захар, като блокира важен митохондриален процес
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Бременност
- Лечение на инсулинова резистентност: лекарства, добавки и хранене
- Антибиотици по време на бременност
- Лечение на настинка и грип при бременни
- Средства против гадене и повръщане при бременност
- Диета № 9 - при диабет
- Установяване на бременност с домашни средства
- Диабет
Коментари към Прекалена консумация на картофи и чипс увеличава риска от гестационен диабет