Прекалена консумация на картофи и чипс увеличава риска от гестационен диабет

Честата консумация на картофи или чипс може да увеличи риска от диабет по време на бременност, твърдят изследователи от САЩ.
Според тях това е така, защото скорбялата в зеленчуците може да предизвиква рязко покачване на нивата на кръвната захар. Изследването, проведено от Националния здравен институт в Мериленд, проследява повече от 21 000 бременности. Експертите откриват че жените, консумиращи повече от 5 порции картофи или чипс седмично, имат с до 50% по-висок риск от развитие на гестационен диабет.
Какво всъщност е гестационният диабет?
Това е състояние, при което има твърде много глюкоза (захар) в кръвта по време на бременност. Симптомите включват сухота в устата, умора и често уриниране. Гестационеният диабет може да бъде контролиран с диета и упражнения, но някои жени се нуждаят от медикаменти, за да държат нивата на кръвната захар под контрол. Ако не се управлява правилно, той може да доведе до преждевременно раждане или спонтанен аборт.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СЮПЛЕ МАМАН капсули * 60 YVES PONROY
УЛТРА ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА таблетки * 60 ВИТАБИОТИКС
РИХТЕР САЙКЪЛ БАЛАНС саше * 30
НЕЙЧЪРС ЕЙД РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 90
ПРИМА ТЕСТ ЗА РАННА БРЕМЕННОСТ * 2
ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ ШУЪРЧЕК КАСЕТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Бременност и майчинство
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Бременност
- Диабет
- Диета № 9 - при диабет
- Установяване на бременност с домашни средства
- Лечение на настинка и грип при бременни
- Сярна гъба
- Средства против гадене и повръщане при бременност
- Как да различим цветна бременност от цикъл?
- E11 Неинсулинозависим захарен диабет
Коментари към Прекалена консумация на картофи и чипс увеличава риска от гестационен диабет