Прекалена консумация на картофи и чипс увеличава риска от гестационен диабет

Честата консумация на картофи или чипс може да увеличи риска от диабет по време на бременност, твърдят изследователи от САЩ.
Според тях това е така, защото скорбялата в зеленчуците може да предизвиква рязко покачване на нивата на кръвната захар. Изследването, проведено от Националния здравен институт в Мериленд, проследява повече от 21 000 бременности. Експертите откриват че жените, консумиращи повече от 5 порции картофи или чипс седмично, имат с до 50% по-висок риск от развитие на гестационен диабет.
Какво всъщност е гестационният диабет?
Това е състояние, при което има твърде много глюкоза (захар) в кръвта по време на бременност. Симптомите включват сухота в устата, умора и често уриниране. Гестационеният диабет може да бъде контролиран с диета и упражнения, но някои жени се нуждаят от медикаменти, за да държат нивата на кръвната захар под контрол. Ако не се управлява правилно, той може да доведе до преждевременно раждане или спонтанен аборт.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИТАМАРИН перли * 90 ENERGY GROUP
НУБРИЯ КОМПЛЕКС МАМА ЗА БРЕМЕННИ капсули * 30
ВАРИТЕКС КОРСЕТ ТИП SKANDAL модел 105
ФОЛИВИТ ФЕРО течни капсули * 30
СОЛГАР ФОЛАТ таблетки 400 мкг * 50
БЕКЛИ ОРГАНИКС МАСЛО ПРОТИВ СТРИИ БЕЗ АРОМАТ 100 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Бременност и майчинство
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Бременност
- Лечение на инсулинова резистентност: лекарства, добавки и хранене
- Диабет
- Диета № 9 - при диабет
- Установяване на бременност с домашни средства
- E11 Неинсулинозависим захарен диабет
- Лечение при токсоплазмоза
- Антибиотици по време на бременност
- Сярна гъба
Коментари към Прекалена консумация на картофи и чипс увеличава риска от гестационен диабет