Прекалена консумация на картофи и чипс увеличава риска от гестационен диабет
Честата консумация на картофи или чипс може да увеличи риска от диабет по време на бременност, твърдят изследователи от САЩ.
Според тях това е така, защото скорбялата в зеленчуците може да предизвиква рязко покачване на нивата на кръвната захар. Изследването, проведено от Националния здравен институт в Мериленд, проследява повече от 21 000 бременности. Експертите откриват че жените, консумиращи повече от 5 порции картофи или чипс седмично, имат с до 50% по-висок риск от развитие на гестационен диабет.
Какво всъщност е гестационният диабет?
Това е състояние, при което има твърде много глюкоза (захар) в кръвта по време на бременност. Симптомите включват сухота в устата, умора и често уриниране. Гестационеният диабет може да бъде контролиран с диета и упражнения, но някои жени се нуждаят от медикаменти, за да държат нивата на кръвната захар под контрол. Ако не се управлява правилно, той може да доведе до преждевременно раждане или спонтанен аборт.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МЕДТЕКСТИЛ КОЛАН ЗА БРЕМЕННИ РАЗМЕР XL
СЮПЛЕ МАМАН капсули * 60 YVES PONROY
ФЕРОГЛОБИН B12 сироп 200 мл ВИТАБИОТИКС
РЪКОВОДСТВО НА Д-Р СПОК: НАЙ-ВАЖНОТО ЗА БРЕМЕННОСТТА - МАРДЖЪРИ ГРИЙНФИЙЛД - ХЕРМЕС
СОУ СИМПЪЛ БЮТИ МАМА НАТУРАЛНО МАСЛО ПРОТИВ СТРИИ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ 100 мл
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ МАМА капсули * 30
СТАТИЯТА е свързана към
- Бременност и майчинство
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Бременност
- Диабет
- Диета № 9 - при диабет
- Засегнати ли сте от заболяването диабет?
- E11 Неинсулинозависим захарен диабет
- Драконов плод
- Истинската история на Лина Медина: момичето, което ражда на 5
- Инсулин и HOMA-индекс
- Установяване на бременност с домашни средства
Коментари към Прекалена консумация на картофи и чипс увеличава риска от гестационен диабет