Начало Здравна медиа Здравни новини През следващите години жените без деца ще се увеличават

През следващите години жените без деца ще се увеличават

През следващите години жените без деца ще се увеличават - изображение

Без деца могат да останат повече от 20 процента от жените, родени през 70-те години на миналия век в Южна Европа, показва доклад, публикуван във Франция, който предупреждава още, че тенденцията се дължи на фактори като нестабилност на пазара на труда и липса на достатъчно доходи за младите майки.

Преди 1 век делът на жените без деца в Южна Европа също е бил висок – приблизително 25 процента от жените, родени през първото десетилетие, са останали без деца по различни причини – недостатъчно мъже, миграцията на младите мъже от бедните страни и икономическата криза през 1929 г.

Специалистите коментират, че културните и икономически тенденции през последните 50 години стимулират бездетието, но сравнително малък брой жени вземат решение да не раждат, просто в повечето случаи жените отлагат раждането докато не стане твърде късно.

"Противозачатъчните средства, по-късните бракове и раждането в по-зряла възраст, стремежът към кариера, както и нестабилният пазар на труда, са някои от основните причини за бездетието", подчертават авторите на доклада.

Мнението им е, че през следващите години жените без деца ще се увеличават предимно в страните от Южна Европа - до 25 процента от родените през 70-те години на миналия век ще останат без поколение. Броят на жените без деца ще се увеличава и в страните от Централна и Източна Европа.

Снимка: squarespace.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноНовиниЛайфстайлИсторияСнимкиСоциални грижиПсихологияСпортАлтернативна медицинаЗдравни съветиХранене при...ФизиологияАнкетиОрганизацииТестовеКлинични пътекиЗаведенияДиетиРецептиНормативни актовеЛеченияСпециалистиБотаника