Начало Здравна медиа Здравни новини Британски специалисти съветват кашлицата да се лекува с мед

Британски специалисти съветват кашлицата да се лекува с мед

Британски специалисти съветват кашлицата да се лекува с мед - изображение

Първият начин, по който може да се справим с кашлицата, трябва да е като приемаме мед и лекарства без лекарско предписание. От своя страна медиците е нужно да избягват предписването на антибиотик.

Това е записано в новите препоръки, които изготвят специалистите от Националния институт за здраве и грижи и Агенцията по обществено здраве във Великобритания.

Резистентността към антибиотиците се определя като едно от най-сериозните предизвикателства в световен мащаб. Новите правила са опит тя да бъде преодоляна.

В проекта е отбелязано, че добре познатото домашно средство като топлата напитка с лимон, мед и джиндижифил, която облекчава болките в гърлото и лекува кашлицата, трябва да е първото, което се прилага. От полза могат да бъдат и медикаменти, които съдържат пеларгониум, гуаифенезин и декстрометорфан. Съветът е хората да използват първо това и едва ако няма подобрение, тогава да посетят лекаря си.

Посочва се още, че най-често кашлицата е следствие от вируси, които не се лекуват с антибиотици. В същото време данните сочат, че близо 50% от лекарите изписват именно тях. Насоките уточняват, че антибиотикът е необходим само ако става дума за по-сериозно заболяване или е налице риск от усложнения.

Препоръките са част от новите насоки за изписването на антибиотици, а консултациите по тях приключват в края на септември.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: cardiobg.com
Снимка: planetesante.ch

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниТестовеИсторияЛюбопитноЛеченияСнимкиЗдравни съветиКлинични пътекиБотаникаХранене при...Алт. медицинаВидеоПрезентацииЗдравни проблемиИнтервютаРецептиХрани и ястияДиетиЛайфстайлОрганизацииФизиологияПроизводители