Начало Здравна медиа Здравни новини Българин участва в създаването на нова теория за лечение на рак

Българин участва в създаването на нова теория за лечение на рак

Българин участва в създаването на нова теория за лечение на рак - изображение

Българин участва в създаването на нова теория за лечение на рак. Името му е Анатоли Цеков, родом от Монтана, и ръководител на лабораторни изследвания в компания Affigen в Сейнт Луис, САЩ. Кампанията е създадена през 2016 г. с основна цел развиване на имунотерапията от нова генерация за лечение на онкологични заболявания.

Анатоли заминава със семейството си за САЩ още на 11 години. Завършва висше образования във Вашингтон и става експерт по клетъчна молекулярна биология и биохимия. За 15 годишния си опит в академични и индустриални среди той е автор и на множество изследвания, анализи, лабораторни методи и публикации в областта.

Новата технология срещу рака е насочена към протеин в туморната клетка, който се различава от този, произведен от нормално функциониращата клетка. Прилагат се биологични продукти, а самите процеси протичат с висока чувствителност и прецизност, за да се минимизира риска от увреждане на здравите клетки, предава официалният сайт на компанията.

Дейността на кампанията е насочена основно в развиването на туморно идентифициращи терапевтични средства към специфични туморни протеини при някои нелечими ракови заболявания. Развиващият се екип има дълбоки познания в областта на имуноонкологията, масовото персонализирано биомолекулярно инженерство, както икомплексното терапевтично развитие и работи за доставянето на нов клас терапевтични средства, които максимално увеличават както антитуморната активност, така и безопасността при пациенти с критично незадоволени медицински нужди.

Новата технология за лечение на рак е влязла в пред клиничен етап тази година. Предстои да бъда клинично тествана.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Fondation contre le Cancer

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСнимкиЛайфстайлСоциални грижиКлинични пътекиИсторияРецептиПатологияЗдравни съветиАлт. медицинаАнкетиБотаникаФизиологияЛеченияИзследванияНормативни актове