Начало Здравна медиа Здравни новини Български и австрийски хирурзи извършиха уникална операция в Плевен

Български и австрийски хирурзи извършиха уникална операция в Плевен

Български и австрийски хирурзи извършиха уникална операция в Плевен - изображение

Екип от български и австрийски хирурзи извършиха уникална операция на бедрен тумор на пациент. Ортопедът д-р Оливър Джахани и лекарите от МБАЛ "Св. Панталеймон" - Плевен доц. д-р Венци Росманов, д-р Пламен Ненов и анестезиолога д-р Здравко Александров обработили феморален костен дефект.

Туморът бил разположен в долната част на бедрото до коляното, като пациенът е претърпял преди това множество интервенции по този повод. Образуванието било с размер повече от 10 см и при неговото компенсиране специалистите използвали два вида системи за колянно ревизионно протезиране.

Операцията е наблюдавана в реално време от специализантите към Клиниката по ортопедия и травматология, чийто ръководител е д-р Росманов. 

Д-р Джахани изрази своето отлично впечатление от много добрите качества, професионализъм и подготвеност на плевенските хирурзи при сложната операция. Тя е определена като успешна и чуждестранният специалист се надява отново да работи с българските си колеги.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: trud.bg
Снимка: plasticsurgeons.com.au

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЛеченияКлинични пътекиПатологияСнимкиАлт. медицинаИнтервютаХранене при...ЛайфстайлИзследванияЗдравни съветиИсторияСпециалистиБотаникаНормативни актовеПсихологияЗаведенияАнкети