Начало Здравна медиа Здравни новини В САЩ промениха дефиницията за високо кръвно налягане

В САЩ промениха дефиницията за високо кръвно налягане

В САЩ промениха дефиницията за високо кръвно налягане - изображение

Американски медицински специалисти промениха стандартите за високо кръвно налягане. Това означава, че броят на хората, на които ще се наложи да променят начина си на живот и хранене, ще се увеличи значително.

В САЩ дефиницията за високо кръвно налягане се определя от Американския кардиологичен колеж и Американската сърдечна асоциация. Основната цел на промяната в стандартите за високо кръвно налягане е навременното установяване на проблема, което увеличава шансовете за успех на лечението.

Според новите стандарти прагът за диагностициране на хипертония при възрастни се намалява от 140/80 на 130/80. Разбира се, специалистите подчертават, че ако кръвното налягане на пациент отговаря на тези стойности, не означава, че веднага трябва да започне медикаментозна терапия, но е препоръчително да се консултира с лекар и да промени стила си на живот.

Новата дефиниция за високо кръвно бе посрещната и със скептицизъм и недоволство от страна на учени от цял свят. Според д-р Кати Бел от Университета в Сидни хората, диагностицирани с хипертония, са с много по-висок риск от тревожност и депресия в сравнение с хората със същото кръвно налягане, но без диагноза.

"От друга страна, в държави без универсално здравно покритие, като Съединените щати, хората, новодиагностицирани с хипертония, могат да се сблъскат със значителни финансови трудности”, допълва Бел.

Новите стандарти за високо кръвно налягане увеличи броя на пациентите с хипертония в САЩ с 31 милиона.

По статията работи: Ина Фенерова
Източник: sciencealert.com
Снимка: gradsubotica.co

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни проблемиЗдравни съветиНовиниЛеченияВидеоПатологияЛюбопитноСнимкиАлт. медицинаТестовеИнтервютаПсихологияХранене при...ИсторияДиетиИзследванияОрганизацииФизиологияКлинични пътекиБотаникаСпорт