Начало Здравна медиа Здравни новини Деца се дрогират с капки за очи

Деца се дрогират с капки за очи

Деца се дрогират с капки за очи - изображение

От Обществената комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Добрич предупреждават, че подрастващите използват капки за очи вместо наркотични вещества с цел постигане на подобен ефект, съобщава БНР.

Секретарят на Комисията в града Наталия Франгова алармира, че децата ги купуват от аптеките, където свободно се продават, и ги поставят в носа. При раздразване на лигавицата се получава упойващ ефект и употребилите ги изпадат в състояние, което е близко до това, което предизвикват наркотиците.

Досега не е имало регистрирани фатални случаи, но специалистите твърдят, че предозирането с капките за очи може да доведе до смърт. Причината да няма такива инциденти е потърсена навреме медицинска помощ. В същото време все още не е ясно как поемането на прекалено голямо количество от тях влияе на психиката на подрастващите.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: allaboutvision.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиЛеченияМедицински изследванияБотаникаЛюбопитноЛайфстайлСнимкиНовиниНормативни актовеПсихологияИсторияАнкетиОрганизацииСпортХранене при...ЗаведенияАптекиПроизводителиФизиологияСпециалистиКлинични пътекиАлтернативна медицина