Начало Здравна медиа Здравни новини До седмица ще обявят обществената поръчка за линейките

До седмица ще обявят обществената поръчка за линейките

До седмица ще обявят обществената поръчка за линейките - изображение

Здравният министър Кирил Ананиев заяви пред депутатите, че до седмица отново ще обявят обществената поръчка за линейките. Става дума за останалите две позиции от процедурата, които бяха прекратени поради липса на оферти.

В процес на съгласуване са техническите параметри за строителните работи и издаването на разрешения за строеж от общините за Центъра за спешна помощ и филиалите му в трийсет и четири лечебни заведения в страната. До края на годината се очаква обявяването на обществените поръчки.

Създадени са и работните групи, които ще подготвят документите за обществената поръчка за избор на одитор на проекта и на изпълнител на дейностите за информация и комуникация.

Отново в отговор на въпрос министър Ананиев заяви, че изготвят планиране за следващите три години заедно с просветното ведомство, за да намерят решение на казуса с твърде малкия брой медицински сестри. Значително ще бъде повишен броя на завършващите бакалавърска степен. Здравният министър каза още, че ще отворят програмата за парамедиците, тъй като според него на много места те биха могли да поемат работата на медицинските сестри.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: zdrave.net
Снимка: inews.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниВидеоЛюбопитноЛечения