Начало Здравна медиа Здравни новини Жена живее 3 г. със забравена 15-сантиметрова пинсета в корема

Жена живее 3 г. със забравена 15-сантиметрова пинсета в корема

Жена живее 3 г. със забравена 15-сантиметрова пинсета в корема - изображение

Българка живее вече три години с 15 – сантиметрова пинсета в корема, забравена след операция. За своята история разказва пред NOVA Ганка Христова.

Жената е била медицинска сестра и е работила в Израел повече от 10 години, където е гледала възрастни хора. Преди три години й се налага неотложна операция на дебелото черво. Състоянието и е било влошено, което е изисква по-дълъг престой в здравното заведение. След възстановяване жената решава да се прибере в България, но разбира, че паспортът й е изтекъл.

Въпреки нередовния документ, тя успява да напусне Израел с приятел, който дава гаранция за нея с личните си документи. На летището обаче и предстои друг проблем. Системата за сигурност отчита наличие на метал и издава нужният сигнал. Ганка Христова преминава няколко пъти, но със същия резултат. Час преди излитане на самолета я допускат да премине, но с черен печат и забрана да навлиза в страната 5 години. До този момент жената не разбира на какво се дължи това и че в корема й има забравена пинсета след операцията.

След няколко месеца с множество прегледи жената разбира за забравената пинсета. На снимки, направени в здравно заведение у нас, ясно се вижда инструментът. Ганка се обръща към болницата  "Beilinson" в Израел. Налага се да отиде до там за експертиза, за да докаже, че инструментът е попаднал в корема й след операцията преди три години. Това обаче не може да се случи, поради забраната, получена на летището или докато не и разрешат влизане за фиксиран период. В Израел има възможност да бъде преразгледан статутът на човек за влизане в страната чрез подаване на молба с нужните аргументи. Тя обаче е подала такова искане поради медицинския си проблем.

Ганка е здравно осигурена и подобна операция се поема от Здравната каса у нас, но без страничните разходи като консумативи и престой. Извън касата лекарите са изчислили, че всичко ще струва 10 00 лева, които жената ще очаква да заплати болницата в Израел.

До възможността й след две години да влезе в страната българката ще събира нужните средства и ще се надява да не се получат нови сериозни усложнения.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: SolidIron.ru5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияПсихологияЛайфстайлСпортСоциални грижиЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиДиетиСпециалистиСтатистически проучванияНормативни актовеОрганизацииЗаведенияВидеоЛичностиТестовеГеографияАнкети