Начало Здравна медиа Здравни новини Замърсяването на въздуха е тежък проблем, за чието решаване са нужни още усилия

Замърсяването на въздуха е тежък проблем, за чието решаване са нужни още усилия

Замърсяването на въздуха е тежък проблем, за чието решаване са нужни още усилия - изображение

Европейският комисар по въпросите на околната среда Кармену Вела беше категоричен днес в интервю за националната телевизия, че замърсяването на въздуха е глобален проблем, затова и страните, които са част от общия европейски дом, трябва да продължават с усилията си, но и да правят многократно повече, защото всяка година близо 400 000 души умират преждевременно на Стария континент точно по тази причина.

В този смисъл еврокомисарят изрази надежда, че форумът, организиран от българското ековедомство за по-доброто качество на въздуха и подкрепен от Комисията за екоиновации, ще помогне за постигането на целите.

Коментирайки значимите теми в ресора, за който отговаря, г-н Вела каза, че една от важните в контекста на българското председателство ще е тази за кръговата икономика. В нея е включена стратегията за пластмасите, която ще бъде огласена на 16 януари. Очертава се огромен проблем. Оказва се, че годишно в ЕС биват рециклирани само 30% от 25 000 000 тона пластмаси.

Кармену Вела съобщи още, че подготвят промени и в директивата за питейната вода.

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: bnt.bg

Снимка: media.trud.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЗдравни съветиНормативни актовеАлт. медицинаЛайфстайлИсторияСоциални грижиАнкетиСнимкиЛеченияПатологияСпортФизиология