Начало Здравна медиа Здравни новини Заради смога около 700 предприятия в Пекин ще преустановят напълно дейността си

Заради смога около 700 предприятия в Пекин ще преустановят напълно дейността си

Заради смога около 700 предприятия в Пекин ще преустановят напълно дейността си - изображение

Заради смога, който повиши до най-високото възможно ниво екологичната опасност в Пекин, китайските власти наредиха или затварянето, или намаляването на производството на 1200 завода.

Заради предприетите мерки около 700 предприятия трябва да преустановят напълно своята дейност, а 500 да намалят производството си.

На 15 декември бе отчетено най-високо ниво на замърсяване на въздуха в Пекин, като по всяка вероятност положението ще остане без промяна до 21 декември.

Заради смога Китайското правителство ограничи движението на градския транспорт, забрани строителните дейности и прекрати занятията в училищата.

"Червен" код за мръсен въздух в Пекин бе обявен и през ноември, когато плътна пелена от силно замърсен въздух покрива китайската столица за 4 дни.

Припомняме ви, че в края на 2013 г. Пекин прие "План за бързо реагиране при силно замърсяване на въздуха", който определя действията на градските служби и предприятия в съответствие с четири равнища на екологична тревога - синьо, жълто, оранжево и червено.

Снимка: weibo.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноНовиниЗдравни съветиНормативни актовеАлтернативна медицинаЛайфстайлСнимкиЛеченияИсторияОрганизацииПатологияСпортРецептиФизиологияНаправления в медицинатаГеография