Начало Здравна медиа Здравни новини Започват оздравителни действия във врачанската болница

Започват оздравителни действия във врачанската болница

Започват оздравителни действия във врачанската болница - изображение

Планът за възстановяване на болницата във Враца беше представен днес пред директора й Орлин Цветков и шефовете на отделения и получи тяхната подкрепа.

Оздравителният план, изготвен от екип на Здравното министерство, включва съществено намаляване на разходите както за издръжка, така и за външни услуги. Сред другите мерки са обединяването на отделения, оптимизация на администрацията, но не и на лекарския екип и намаляването на легловата база с 45 легла.

Министър Кирил Ананиев заяви, че предложенията са подчинени на идеята хората от района да получат качествена медицинска помощ и информира, че ведомството подготвя общи правила за финансово управление и контрол в здравните заведения.

Специалисти от здравното ведомство са в диалог с кредиторите на МБАЛ „Христо Ботев“ по въпроса за отпадането на запорите. Уточняват се начините на погасяване, за да не се трупат нови дългове и да започне разплащането на старите и просрочени задължения.

Следващата седмица планът ще бъде представен пред екипа на болницата.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: dariknews.bg
Снимка: vidinvest.com

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниФизиологияБотаникаИсторияНормативни актовеЛайфстайлЗаведенияЛюбопитноКомпании и организацииОрганизацииСнимкиИнтервютаСоциални грижиКлинични пътекиЗдравни съветиАптекиАнкетиЛечения