Начало Здравна медиа Здравни новини Здравната каса опростява ежедневните отчети на лечебните заведения

Здравната каса опростява ежедневните отчети на лечебните заведения

Здравната каса опростява ежедневните отчети на лечебните заведения - изображение

Предстоят редица промени в информационни системи на болниците, а причината са корекциите в нормативната уредба. Ще бъде определен олекотен режим на работа в ежедневното отчитане на лечебните заведения. Това съобщиха от НЗОК.

Въвеждат се нови номенклатури, нови формати на първични медицински документи, нови формати на документи за електронно отчитане и нови дейности.

Тези промени са обсъдени на среща между представители на Здравната каса, разработчици на болничен софтуер, софтуерни фирми и представители на Националния център по обществено здраве и анализи към Министерство на здравеопазването. Страните са постигнали съгласие по въпроса за определянето на опростен режим на работа в първите дни от ежедневното отчитане на болниците в рамките на 1 април 2016 г. – 17 април 2016 г.

Здравната каса въвежда тези промени, за да се даде възможност на болниците да се адаптират към новите изисквания, без това да затруднява тяхната дейност.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеИсторияЗдравни съветиЛюбопитноСпортЛайфстайлЛеченияХранене при...Социални грижиСнимкиФизиологияБотаникаПсихологияИнтервютаАнкетиТестовеЗаведенияОрганизацииКомпании и организацииКлинични пътекиАптеки