Начало Здравна медиа Здравни новини Израелското правителство одобри проект за износ на канабис с медицинска цел

Израелското правителство одобри проект за износ на канабис с медицинска цел

Израелското правителство одобри проект за износ на канабис с медицинска цел - изображение

Израелското правителство одобри проект за легализиране износа на канабис от страната с медицинска цел. Това бе съобщено от кабинета на Айелет Шакед, министър на правосъдието. Документът подлежи на одобрение от правителството на страната. Дата за първо чете все още не е определена.

В Израел е забранена свободната употреба на канабис, но е законно използването му с терапевтична цел от десетина години. Близо 25 хиляди пациенти, диагностицирани с епилепсия, рак, дегенеративни заболявания и посттравматичен стрес за получили рецепти за канабис за 2015 година. Предписването на билката е с цел облекчаване на симптомите. Лечебните свойства на растението все още са в процес на изучаване.

Министерството на земеделието на Израел обясни през януари, че планира да инвестира близо 2 милиона евро в проекти за изследвания на канабис с медицинска цел. От Министерството на правосъдието на Израел стана ясно, че планираният дебат за декриминализирането на употребата на канабис с цел развлечение се отлага за 12 февруари.

Министърът на обществената безопасност Гилад Ердан в края на януари подкрепи отмяната на наказателното преследване. Нелегалната употреба на канабис се наказва само с глоба.

Снимка: Benedikt Lux5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлНовиниИсторияЛюбопитноСнимкиПсихологияЛечения