Начало Здравна медиа Здравни новини Произведоха инхалатор с марихуана

Произведоха инхалатор с марихуана

Произведоха инхалатор с марихуана  - изображение

Израелската компания Teva ще пусне в производство първия в света инхалатор с марихуана на фармацевтичния пазар следващата година. Компанията е сключила договор за комерсиализация със Syqe Medical за медицинския инхалатор като средство за лечение с медицинска марихуана. Изключителни права над инхалаторите и сменяемите касети Syqe са на компанията Teva. Двете компании ще разработят система за обучение и начин на приложение на устройството за медицинските специалисти и пациенти.

Министерство на здравеопазването в Израел е разрешило използването на инхалатор Syqe през годината в болница Rambam, Хайфа. Тя е първата в света, където лекарството въз основа на марихуана се използвало като стандартна терапия.

В Израел марихуаната често се предписва на пациенти с различна заболявания. Статистиката показва, че хората, които употребяват лекарства с марихуана са около 26 000 човека, като прогнозата за 2018 година е, че броят им ще се увеличи двойно.

Инхалаторът ще промени живота на пациентите. Те ще могат да го използват толкова дълго, колкото се нуждаят, защото им се налага да употребяват марихуаната с лечебна цел в храната или вдишвайки нейни изпарения.

В Израел марихуаната е позволена с медицински цели за лечение на заболявания като множествена склероза, онкологични заболявания, болест на Паркинсон, както и на някои психични заболявания.

Снимка: womansday.com

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлНовиниИсторияЛюбопитноСнимкиСпортХрани и ястияПсихологияАлт. медицинаЛеченияБотаникаЗдравни съвети