Начало Здравна медиа Здравни новини Изтеглят спешно от пазара лекарство против кашлица за деца

Изтеглят спешно от пазара лекарство против кашлица за деца

Изтеглят спешно от пазара лекарство против кашлица за деца - изображение

Изпълнителната агенция по лекарствата разпореди спешното блокиране и изтегляне от страната на лекарство против кашлица при децата.

Директорът на ИАЛ доц. Асена Стоименова е разписала и изпратила заповед до фармацевтичната компания - притежател на разрешението за употреба на лекарствения продукт ACC Kid, за блокиране и изтегляне на наличните в страната количества от лекарствения продукт ACC Kid 20 mg/ ml powder for oral solution, с парт. № DF2413.

"Причината за разпореждането е несъответствие с изискванията, които се отнасят към риска за здравето, съгласно "Класификация на степента на риска за здравето, дължащ се на лекарствени продукти, несъответстващи на изискванията за качество", уточняват от агенцията.

Констатирани са основно отклонения в спецификацията по показателите „Количество“ и „Количество на консерванта“, установени по време на текущо изпитване за стабилност на лекарствения продукт.

Лекарството втечнява и улеснява отхрачването на бронхиалния секрет при заболявания на дихателната система, свързани с образуването на много гъст и жилав секрет.

4.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниАнкетиАптекиЛюбопитноНормативни актовеИсторияЗдравни съветиСоциални грижиЛайфстайлСнимкиЛеченияПрезентацииЗдравни проблемиБотаникаАлтернативна медицинаСпециалистиПроизводителиОрганизацииРецептиОткритияКлинични пътекиНаправления в медицинатаГеографияСтатистически проучванияПсихологияСпортХранене при...ИнтервютаОбразованиеЗаведенияМедицински изследвания