Начало Здравна медиа Здравни новини Инжекция срещу ХИВ всеки месец вместо прием на хапчета всеки ден

Инжекция срещу ХИВ всеки месец вместо прием на хапчета всеки ден

Инжекция срещу ХИВ всеки месец вместо прием на хапчета всеки ден  - изображение

Специализираната фармацевтична компания ViiV Healthcare провежда изпитанията на новия метод за лечение на ХИВ. Според един от главните научни сътрудници д-р Джон Потидж новият метод е още една крачка към възможността да бъде намален товара на веден на практика до 12 инжекции в годината или веднъж месечно, а не както до момента всеки делекарствата, които влизат в организма на хората с ХИВ. 

„Ако методът бъде одобрен, то режимът на лечение ще бъде сн по няколко таблетки “, казва д-р Потидж.
Общо 618 пациенти от 13 държави участват в проучването. Резултатите от теста показват, че терапията с инжекциите съответства на стандартния метод, който продължава 48 седмици. Учените установяват, че инжектирането на два антиретровирусни препарата - каботегравир и рилпиривин, е също толкова ефективно, колкото и стандартния прием на таблетки.

В момента изпитанията са в трета фаза, а веднага след приключването им компанията може да кандидатства за лиценз на новия препарат и за сертификация на метода на лечение.

Носителите на ХИВ следват стандартната процедура, свързана с ежедневния прием на най-малко три вида, а други много повече, лекарства, за да не допуснат възпроизвеждане на вируса и развитието на вторична инфекция. С новия метод животът им ще бъде облекчен сериозно, надяват се учените.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: gearmix.ru

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноЛеченияИнтервютаНовиниЗдравни съветиИсторияТестовеАлт. медицинаНормативни актовеЛайфстайлБотаникаЗдравни проблемиИзследванияПсихологияСнимкиСоциални грижиЗаведенияОрганизацииКлинични пътекиСпециалистиГеографияДиетиСпортАнкетиЛичностиНаправления в медицината