Начало Здравна медиа Здравни новини Лекарите в Гърция обявиха 24-часова стачка

Лекарите в Гърция обявиха 24-часова стачка

Лекарите в Гърция обявиха 24-часова стачка - изображение

Лекарите от държавните болници в Гърция обявиха 24-часова стачка по повод задълбочаване на кризата в здравеопазването. Протестна демонстрация ще се проведе пред парламента. Всички протестиращи медици ще излязат пред лечебните заведения. Единствено спешните случаи ще бъдат обслужвани. Днес много държавни болници посрещаха с плакати “Повече средства за здравеопазване“.

След проведено споразумение с кредитори правителството внесе за гласуване в парламента цялостна промяна в заплащането на медиците, както и в задължителните часове труд.

От лекарският синдикат изразяват своето недоволство от промяната. Според тях трябва да се попълнят местата за медици в държавните лечебници, отколкото да се увеличават часовете за работа. Продължителността на работа от 60 часа на седмица поставя в риск качеството на работа и на обслужване на пациентите. Лекарите настояват да се запази 24-часовата почивка след нощно дежурство.

От лекарският съюз в Гърция предупреждават, че ако законът бъде приет днес, ще предприемат ответни съдебни мерки и вярват, че исканията им ще бъдат постигнати.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: БНР
Снимка: sindmepa.org.br

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниЛюбопитноЛайфстайлПроизводителиЗдравни съветиРецептиСоциални грижиСнимкиСпециалистиНормативни актовеСтатистически проучванияОрганизацииЗаведенияЛичностиВидеоТестовеГеографияАнкети