Начало Здравна медиа Здравни новини Лекари от УМБАЛ "Св. Марина" - Варна спасиха от ампутация ръката на бебе

Лекари от УМБАЛ "Св. Марина" - Варна спасиха от ампутация ръката на бебе

Лекари от УМБАЛ "Св. Марина" - Варна спасиха от ампутация ръката на бебе  - изображение

С пореден успех и спасена от ампутация ръка на 8-месечно момченце се поздравиха педиатрите от Първа детска клиника с ръководител проф. д-р Виолета Йотова и лекарите от Клиниката по съдова хирургия с ръководител проф. д-р Веселин Петров в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна в навечерието на Коледа.

Бебето е постъпило в интензивното детско отделение с тромбоза на брахиална артерия на дясна ръка рядко срещано състояние в детска възраст, което крие реална опасност от ампутация на крайника.

След своевременната и точна намеса на екипите на Детско отделение за интензивно лечение със завеждащ д-р Елеонора Желева и на Клиниката по съдова хирургия е сформиран мултидисциплинарен екип от реаниматори, педиатри, съдови хирурзи и специалисти по образна диагностика в Университетската болница "Св. Марина", които са направили всички необходими изследвания и са предприели незабавни медицински действия.

Извършени са две оперативни интервенции, чрез които е осигурена проходимост на артериите и реканализация на съдовете, както и последващ непрекъснат контрол на рисковете от инфекции. Въпреки малките като диаметър размери на съдовете, които правят подобни операции изключително трудни, медиците успяват да спасят от ампутация ръката на малкия пациент и отново доказват високия си професионализъм.

Снимка: УМБАЛ "Света Марина" - Варна

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияЛюбопитноСпециалистиЛеченияПсихологияСнимкиКлинични пътекиИсторияЗдравни съветиИнтервютаНормативни актовеЛайфстайлХранене при...Социални грижиАлтернативна медицинаОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииСпортФизиологияБотаникаАптекиПроизводители