Начало Здравна медиа Здравни новини Лекарският съюз организира поредната научно-практическа конференция

Лекарският съюз организира поредната научно-практическа конференция

Лекарският съюз организира поредната научно-практическа конференция - изображение

БЛС организира четвъртата по ред научно-практическа конференция, която ще се проведе в Несебър от 26 до 29 април.

Основните теми на форума, които ще бъдат предмет на обсъждане и дискусии, са насочени към управлението на риска в медицинските практики, развитието на нормативната уредба в съдебната практика и случаите в съдебна зала както и проблемите свързани с достъпността, качеството и бързата реакция при диабет, инфаркт, инсулт и други заболявания.

Предходните конференции са показали своята ефективност и смисъл особено по отношение на реформите в здравеопазването, на новостите в различни медицински области и особено на стремежа да бъде възстановено общественото доверие в гилдията, твърди председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев в писмо до колегията. В него той изразява надеждата си, че нивото на конференцията ще се повишава с всяко нейно издание.

В тазгодишното издание ще се включи и председателят на FEMS (Федерация на европейските микробиологични дружества) Енрико Реджинато. Неговият доклад е посветен на медицинските отклонения и недостатъците в практиката. По темата ще говори и главният секретар на организацията Боян Попович.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: conf.blsbg.com
Снимка: detcare.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актове