Начало Здравна медиа Здравни новини Лекуват глаукома чрез иновативна лекарствена терапия

Лекуват глаукома чрез иновативна лекарствена терапия

Лекуват глаукома чрез иновативна лекарствена терапия - изображение

Терапията с препарата „Tafluprost“ е не просто уместна, а и изключително ефикасна за сваляне на вътреочното налягане при случаи на глаукома и  очна хипертензия. Това става ясно след проведено проучване на 35 пациенти в пловдивската болница „Централ Хоспитал“, осъществено от екип специалисти, ръководени от доц. Марин Атанасов и д-р Димитриос Власиадис, началник на отделението по очни болести в здравното заведение.

От всички, включени в изследването, 28 са били с глаукома, а 7 с очна хипертензия. На 8 не е провеждана никаква терапия, а на други 27 тя е била локална с медикаменти. На всеки един от пациентите е поставяна по една капка от лекарството вечер. Изводите на специалистите са, че препаратът намалява налягането в очите.

Резултатите бяха представени преди дни на проведения симпозиум на Българското глаукомно дружество. Поднесената информация е провокирала интереса на участниците във форума.

Д-р Власиадис е категоричен, че са насочили вниманието си към битката с глаукомата, тъй като четвърт милион българи страдат от заболяването. Екипът използва най-модерните методи за терапия и оперативни техники, за да помогне на болните.

До края на март офталмолозите в болницата продължават с безплатните прегледи и тъй като всички часове са запълнени отдавна, скоро ще обявят и датите на следващата кампания.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: goldencrown.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниХранене при...Здравни съветиЛюбопитноВидеоОрганизацииЗдравни проблемиСнимкиИсторияАлт. медицинаИзследванияАнкетиНормативни актовеСпециалистиКлинични пътекиЛеченияПроизводителиАптекиБотаникаЛайфстайлРецептиОткритияСоциални грижиНаправления в медицинатаГеографияЗаведения