Начало Здравна медиа Здравни новини Линейките ще се оборудват с паник бутон и гласова връзка с полицията

Линейките ще се оборудват с паник бутон и гласова връзка с полицията

Линейките ще се оборудват с паник бутон и гласова връзка с полицията - изображение

Всички линейки ще бъдат оборудвани с паник бутон и гласова връзка с полицията или охранителна фирма. От МВР ще изготвят предписания за всички здравни заведения, разполагащи със спешни приемни отделения. Директорите на лечебните заведения ще трябва да намерят средства за изпълнение на указанията, без значение дали са предписани увеличение на видеонаблюдение или охрана в конкретна болница, предава Дарик.

Това се изясни след среща между здравните власти, главния прокурор и МВР във връзка със зачестилите случаи на насилие над медици.

От страна на прокуратурата ще бъдат издадени указания до всички районни прокуратури, които ще трябва да определят профилиран прокурор, осъществяващ връзка с управителите на лечебни заведения, разполагащи със спешни центрове. Основната цел е да бъде създаден механизъм между болница, прокуратура и МВР за опезпечаване на незабавна реакция от страна на полиция и прокуратура.

След приключване на срещата прокуратурата се зае с издаването на указания за бързите производства при проява на следващи случаи на посегателства над медици.

В допълнение главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че действително са допуснати пропуски в наказателното преследване на конкретните насилствени случаи.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Glas.bg


5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпортНовиниОбразованиеВидеоЛюбопитноЛечения