Начало Здравна медиа Здравни новини МБАЛ – Поморие ще разполага с ново модерно оборудване

МБАЛ – Поморие ще разполага с ново модерно оборудване

МБАЛ – Поморие ще разполага с ново модерно оборудване - изображение

Скоро МБАЛ – Поморие ще се сдобие с компютърна томографска система и с видеоендоскопско оборудване с апарати и инструменти за диагностична, оперативна и офисна хистероскопия. Предстои финала на процедурите по обществените поръчки, изчакването на определените в ЗОП срокове за обжалване и тогава ще се премине към подписване на окончателните договори.

Стойността на новото медицинско оборудване е повече от половин милион лева, отпуснати от общинския бюджет. Компютърно-томографската система ще се използва за изследвания на кръвоносните съдове. Чрез рентгенова технология и скенер се получават детайлни образи, които ще помагат на специалистите да откриват заболявания на съдовете на крайниците, корема, мозъка, белите дробове, сърцето и малкия таз, както и да предприемат съответните мерки.

Видеоендоскопското оборудване ще бъде разположено в Акушеро-гинекологичното отделение на поморийската многопрофилна болница и ще се използва в полза на репродуктивното здраве на жените. Благодарение на възможността за директен оглед на вътрешни органи, чрез него ще се откриват тъканни промени, както и ще могат да се взема материал за биопсия.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: gramofona.com
Снимка: zonaburgas.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияСпорт и туризъмОбразованиеСпециалистиОрганизации