Начало Здравна медиа Здравни новини Поморие отпуска заем на общинската болница, за да я стабилизира

Поморие отпуска заем на общинската болница, за да я стабилизира

Поморие отпуска заем на общинската болница, за да я стабилизира - изображение

Община Поморие ще отпусне 1 милион лева безлихвен заем на местната болница, за да я стабилизира. Ще бъдат погасени старите заеми на лечебното заведение и ще бъде закупена нова апаратура. Обновяването на техниката и апаратурата ще позволи извършването на повече дейности по повече клинични пътеки. Това от своя страна ще увеличи приходите на болницата. Това заяви кметът на Поморие Иван Алексиев.

"МБАЛ - Поморие е търговско дружество и не може да отпуснем субсидия, а безлихвен заем. Разбира се с решение на общинския съвет", отбеляза Алексиев.

Според кмета на Поморие важен проблем от финансова гледна точка е и застоят на стойностите на клиничните пътеки, които не са променяни от години. Той посочи като пример скорошното гласуване за повишаване на минималната заплата, докато при клиничните пътеки промяна няма от 10 години.

Алексиев отбеляза, че финансовата подкрепа от страна на общината и завишаване на цените на клиничните пътеки биха стабилизирали положението на лечебното заведение.

МБАЛ Поморие затвори врати за една седмица през тази година, поради проблеми с финансирането, дължащо се на надлимитна дейност, която не се заплаща.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: offnews.bg
Снимка: Burgas.utre.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниАнкетиСпорт и туризъмОбразованиеЗаведенияСпециалистиОрганизацииИсторияНормативни актовеЛайфстайлЛюбопитноСнимкиИнтервютаКомпании и организацииКлинични пътекиСоциални грижиЗдравни съветиАптекиЛечения