Начало Здравна медиа Здравни новини Млада жена с минимален шанс за живот беше спасена от лекари в „Св. Анна“

Млада жена с минимален шанс за живот беше спасена от лекари в „Св. Анна“

Млада жена с минимален шанс за живот беше спасена от лекари в „Св. Анна“ - изображение

Млада жена получи шанс за нов живот, след като български лекари й направиха животоспасяваща операция. Двадесет и девет годишната Илиана Дакова имала тежки заболявания на сърцето и кръвта, които не позволявали да се извърши такава интервенция. Лекарите давали под 20% шансове за оцеляване на детската учителка.

От две години жената се задъхвала и не била способна да върви сама. Тя не можела да напусне болничното легло, откакто й открили тежките заболявания. В началото на април станало възможно да се извърши операцията, при която са й поставени клапи на сърцето.

Лекуващите я лекари от УМБАЛ "Св. Анна" коментират, че много рядко се срещат в комбинация двете заболявания на Илиана. За тях е било изключително трудно да структурират така нещата, че да успеят да я опазят жива в операционната. Отделно затруднение създало търсенето на кръв за интервенцията, което продължило близо 5 месеца. Изследвани са повече от 500 банки, но само 3 били съвместими.

Специалистите прогнозират пълно възстановяване на младата жена, която няма търпение да се върне на работа.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: btv.bg
Снимка: mycoastnow.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Хранене при...НовиниСнимкиПсихологияЛеченияИсторияЛюбопитноЗдравни съветиКлинични пътекиИнтервютаСпециалистиЗаведенияНормативни актовеЛайфстайлАнкети