Начало Здравна медиа Здравни новини Над една четвърт от тийнейджърите имат натрапчив звън в ушите

Над една четвърт от тийнейджърите имат натрапчив звън в ушите

Над една четвърт от тийнейджърите имат натрапчив звън в ушите  - изображение

Над една четвърт от тийнейджърите имат натрапчив звън в ушите и слушането на силни звуци не ги впечатлява. Според специалисти това показва, че техният слухов нерв е увреден и рискът в бъдеще да имат проблеми със слуха, е висок.

Екип от бразилски и канадски лекари са изучавали феномена, известен още като "звън в ушите". Проучването им показва, че проблемите с ушите вече започват по-рано при тийнейджърите, отколкото при предишните поколения.

В своето изследване специалистите са включили тийнейджъри на възраст между 11 до 17 години. 28 процента от децатаса имали оплаквания от постоянен звън в ушите – състояние, което е характерно предимно за хора над 50-годишна възраст.

"Когато са увредени слуховите нерви, клетките на мозъка стават много по-чувствителни към идващите към нас импулси. По тази причина увреждането в началото не е много забележимо", обясняват учените и допълват, че звъненето в ушите е първият признак за проблеми.

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноОрганизацииОбразованиеЗдравни съветиАлт. медицинаХранене при...СнимкиЛеченияФизиологияИнтервютаКлинични пътекиСоциални грижиЛайфстайлИсторияИзследванияПсихологияСпортТестовеРецептиАнкетиЗаведенияНормативни актовеСпециалистиБотаника