Начало Здравна медиа Здравни новини Над 15 души се натровиха с дим в сградата на ЕС в Брюксел

Над 15 души се натровиха с дим в сградата на ЕС в Брюксел

Над 15 души се натровиха с дим в сградата на ЕС в Брюксел - изображение

Над 15 души са натровени с дим в сградата „Европа“ на Европейския съвет в Брюксел. Основната причина е повреда във вентилационната система в кухненските помещения. Всички хора в сградата са били евакуирани.

Според информация на белгийския телевизионен канал VRT 17 души са настанени в болница.

От пресслужбата на Европейския съвет става ясно, че повредата във вентилационната система на кухнята е довело до натрупването на отровен дим в техническите помещения. Това е причината и за евакуацията на всички хора в съседната сграда „Юстус Липсиус”. На място са били изпратени доста линейки, но по данни на спасителите инцидентът е овладян.

Интересен е фактът, че днес на 13 октомври се е провеждало заседание на европейските министри на околната среда. Темата на дневния ред е била намаляване на вредните емисии.

Съветът на ЕС обаче уверява, че ситуацията няма да попречи да се състои предвидената на 19 и 20 октомври среща на високо равнище на държавните глави и правителства от ЕС.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: se.depositphotos.com


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниХранене при...ИсторияЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлЕ-тата в хранитеЛеченияБотаникаОткритияСпециалистиКлинични пътекиРецепти