Начало Здравна медиа Здравни новини Над 40 души са отровени с въглероден оксид в оранжерия в Канада

Над 40 души са отровени с въглероден оксид в оранжерия в Канада

Над 40 души са отровени с въглероден оксид в оранжерия в Канада - изображение

Над 40 души са отровени с въглероден оксид в оранжерия на ферма в Канада. Местните здравни служби съобщават за 42 души, настанени в болници, 10 от които в много тежко състояние. 8 души са били откарани с линейка до близките здравни заведения.

Инцидентът е станал в оранжерия на ферма в град Делта от канадската провинция Британска Колумбия. Предварителната версия посочва повреда в тазовия двигател на машина за миене, използвана за почистване на помещенията. Според длъжностни лица това е в резултат на лоша вентилация.

Пострадалите са били на работа по време на инцидента и са дишали известно време от въглеродния оксид, докато количеството не се е концентрирало. Работниците са подали сигнал, след като са започнали да изпитват затруднения с дишането, което е ограничило притока на кислород в кръвта.

Инцидентът би придобил други размери и характер, ако не бе сигнализиран навреме и екипите на пожарна охрана и спешна помощ не се бяха отзовали своевременно“, коментира изпълнителният вицепрезидент Линда Лупини.

Всички пострадали са прегледани, направени са им кръвни изследвания, за да се установи дали има други неразположения. По-тежките случаи са били поставени на кислородно дишане.

Повечето пациенти са освободени, а десетината души са под допълнително медицинско проследяване на здравословното им състояние и периодично лечение в хипербарна камера за подобряване на нивата на кислород в организма.

Повече от 20 години във фермата се отглеждат чушки, краставици, домати и доставя продукция в различни страни по света.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: ctvnews.ca
Снимка: govtech.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноСъставкиИсторияНовиниХранене при...Алт. медицинаЕ-тата в хранитеЛеченияЛайфстайлЗдравни съвети