Начало Здравна медиа Здравни новини На всеки три секунди някой развива деменция

На всеки три секунди някой развива деменция

На всеки три секунди някой развива деменция - изображение

Повече от 46 милиона души в света - повече, отколкото е населението на Испания, страдат от деменция. Това съобщава вестник "Дейли експрес", позовавайки се на ново проучване, според което до 2050 година се очаква броят на болните да се увеличи до 131,5 милиона души

Според световната статистика на всеки три секунди някой развива деменция - заболяването, за което все още не е открито лечение. 

"Деменцията е сред най-големите здравни кризи на 21 век. За това заболяване се знае малко, но в същото време то е свързано с редица стигми и неразбиране. Трябва да насочим усилията си в запознаване на обществото с този проблем, защото това ще подобри качеството на живота на хората, които страдат от заболяването", заяви Марк Уоркман, изпълнителен директор на организацията Alzheimer Disease International, която обединява над 80 асоциации за борба с Алцхаймер по света.

Месец септември е обявен за Световен месец за борба с болестта на Алцхаймер. На 21 септември се отбелязва Световният ден за борба със заболяването.

Снимка: descopera.ro

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноАлтернативна медицинаЗдравни съветиНовиниХранене при...ПсихологияЛайфстайлИсторияМедицински изследванияБотаникаЛеченияСпортСнимки