Начало Здравна медиа Здравни новини Немски онколог ще проведе консултации в София през октомври и декември

Немски онколог ще проведе консултации в София през октомври и декември

Немски онколог ще проведе консултации в София през октомври и декември - изображение

Проф. Кристиян Манеголд от онкологичния център на университета в Хайделберг ще проведе консултации от типа второ мнение заедно с д-р Росица Кръстева, която оглавява отделението по онкология в МБАЛ „Уни Хоспитал“ в столицата.

Консултациите са насрочени за 30 и 31 октомври и за 11 и 12 декември и ще бъдат в Медицинския център „Медик 1“, а записването става на телефон 0899 40 72 25 или на onco@medicone.bg.

Консултацията тип второ мнение е стандарт, наложен в Европа, коментира д-р Кръстева и пояснява, че изборът на лечение зависи от много фактори, сред които са не само нивото на компетентност на здравното заведение и екипа му, но дори и държавата, където се провежда терапията.

В последните десет години персонализираното лечение на пациентите с рак на белия дроб напредва много бързо в резултат на откритията в областта на молекулярната биология и множеството нови терапии.

Проф. Манеголд подчертава, че тази година Нобеловата награда за медицина беше присъдена за създаването на стратегии, които потискат спирачките на имунната система, а точно те се използват за лечение на ракови заболявания. Откритието, смята професорът, ще доведе до напредък в областта на имунолечението при рака. Новите имунотерапевтични противоракови агенти вече показват изключителни резултати.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: prplay.net

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниПсихологияСоциални грижиСпециалистиЛюбопитноЛеченияЗдравни съветиОрганизацииЗаведенияИсторияАлт. медицинаЛайфстайлПатологияАнкетиБотаникаФизиологияНормативни актовеИзследванияКлинични пътеки