Начало Здравна медиа Здравни новини Новата формула на „Аптамил“ причинява неразположение на бебетата, твърдят британски родители

Новата формула на „Аптамил“ причинява неразположение на бебетата, твърдят британски родители

Новата формула на „Аптамил“ причинява неразположение на бебетата, твърдят британски родители - изображение

Родители във Великобритания се обърнали към социалните медии с оплаквания от новото мляко за кърмачета „Аптамил“, произвеждано от „Данон“. От фирмата променили формулата на продукта и според майките и бащите това причинява неразположения на децата им.

Оплакванията на родителите са, че новото адаптирано мляко се разтваря много по-трудно от предишното и остават бучки в шишетата. Освен това когато го изпият, бебетата изпитват болки и имат проблеми със стомаха. Роузи Мензис споделя, че синът й е като болен след консумирането на продукта и започнал да отказва да се храни с него. Докато не сменила марката, той не се успокоил.

От „Данон Великобритания“ признават, че млякото не се разтваря толкова лесно, но защитават новата формула и я смятат за достатъчно добра, защото осигурява допълнителни хранителни вещества, поддържащи отличното функциониране на червата. От компанията приемат, че е можело да се направи повече за информирането на родителите за промените в инструкциите за смесване.

Модифицирани са рецептите на три продукта - Aptamil First Baby Infant Milk powder (етап 1), Aptamil Follow On Milk powder (етап 2) и Aptamil Growing Up Milk powder (стадии 3 и 4). Те са преминали обширни клинични и тестови проучвания. От компанията коментират, че понякога на бебетата им е нужно повече време, за да се адаптират към новите храни. Това може да предизвика временни промени в храносмилането.

Имаме добри резултати при смесване, когато продуктът е приготвен в съответствие с инструкциите“, твърдят от „Данон“. Съветват консистенцията да се разклати енергично поне за 10 секунди, за да се разтвори прахообразното вещество.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: bbc.com
Снимка: boldsky.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиЛюбопитноСнимкиХранене при...ПатологияСпортЛайфстайлФизиологияНовиниДиетиКлинични пътекиИзследванияЛеченияАлт. медицинаБотаникаСпециалистиХрани и ястияРецептиИсторияТестовеСъставкиВидеоПсихологияСоциални грижиНормативни актовеОрганизацииПроизводители