Начало Здравна медиа Здравни новини Новите имунотерапии водят до по-добри резултати при лечението на рак

Новите имунотерапии водят до по-добри резултати при лечението на рак

Новите имунотерапии водят до по-добри резултати при лечението на рак  - изображение

Добрите резултати при лечението на рака на меланома и на пикочния мехур се дължи на използването на новите имунотерапии. Това стана ясно от пресконференция, чийто организатор е фармацевтичната компания MSD.

Това е първата от серията прояви, които ще разкажат за модерните имунотерапии. В последните години именно имунната система беше поставена в центъра и се превърна в основа на модерните начини на лечение.

Д-р Марчела Колева и доц. д-р Красимир Киров, които предоставиха разнообразна информация, подчертаха доказаната ефективност на имунните чекпойнт инхибатори, използването на които има реален ефект при пациенти, страдащи от рак на пикочния мехур в напреднала възраст или с многобройни съпътстващи заболявания. При меланома новите подходи се възползват от спецификата на имунната система и така лечението е по-поносимо и ефективно.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: prplay.net

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЛеченияБотаникаНовиниЗдравни съветиЛюбопитноПатологияХранене при...ИзследванияКлинични пътекиСпециалистиАлт. медицинаЛайфстайлФизиологияАнкетиНормативни актове