Начало Здравна медиа Здравни новини НС отхвърли идеята на БСП за промени в приватизацията на болниците

НС отхвърли идеята на БСП за промени в приватизацията на болниците

НС отхвърли идеята на БСП за промени в приватизацията на болниците - изображение

Депутатите от БСП внесоха още през март предложение, насочено към лечебни заведения с над 50% държавно или общинско участие, които са част от Националната здравна карта и възможността критериите, по които се извършва приватизацията им да бъдат много по-строги, а общинските болници да станат част от търговските дружества със значение за националната сигурност също както сега са държавните.

По време на първото гласуване на проекта за изменение и допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол народните представителите не приеха предложенията на левицата, които между другото не бяха подкрепени и от икономическата и здравната парламентарни комисии. Д-р Даниела Дариткова заяви по време на дискусията, че от „БСП не се разбрали какво предлагат“, защото според нея се иска промяна на механизмите, по които приватизацията бива осъществявана, а не забраната й.

Колегата й от ляво Георги Гьоков, обясни, че не трябва да се позволява приватизация, докато не бъде приета здравната карта. В този смисъл забраната е временна, а не постоянна.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: parliament.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеСоциални грижиСнимкиЛайфстайлАнкетиСпортЛюбопитноИсторияЗаведенияИнтервютаКомпании и организацииОрганизацииКлинични пътекиЗдравни съветиАптекиЛечения