Начало Здравна медиа Здравни новини Област Перник е предпоследна по леглова база в болничните заведения

Област Перник е предпоследна по леглова база в болничните заведения

Област Перник е предпоследна по леглова база в болничните заведения  - изображение

Област Перник е на предпоследно място по леглова база в здравните заведения. На 100 000 души се падат 385,4 легла, съобщава Териториалното статистическо бюро, цитирано от БТА. 

На територията на областта има 4 заведения за болнична помощ, които разполагат с 477 легла. Тези за извънболнична помощ са 29 с 6 легла, функционират още 5 други лечебни и здравни заведения, които общо разполагат с 36.

Работи една многопрофилна болница, която може да предостави на пациентите 294 легла, съществуват и 3 специализирани структури със 183. Жителите на Пернишка област могат да разчитат на 10 медицински центъра с общо 5 легла и 16 самостоятелни медицински лаборатории.

Във всички здравни заведения лекарите, които са на основен трудов договор, са 338, зъболекарите в областта са 163, а специалистите по здравни грижи – 530. В това число влизат 371 медицински сестри, 40 лаборанти, 34 акушерки и 26 фелдшери.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: mirror.co.uk

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиЛеченияИсторияЗаведенияНормативни актовеИнтервютаКомпании и организацииСнимкиОрганизацииСоциални грижиКлинични пътекиАптекиАнкетиСпециалисти