Начало Здравна медиа Здравни новини Отвори врати преобразеното детско отделение на Пирогов

Отвори врати преобразеното детско отделение на Пирогов

Отвори врати преобразеното детско отделение на Пирогов  - изображение

Днес преобразеното детско отделение на „Пирогов“ отвори официално врати. Лентата на реновираното отделение отрязаха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на здравеопазването проф. Николай Петров, американският посланик Ерик Рубин и президентът на Фондация „Америка за България” г-жа Нанси Шилър.

откриване на детско отделние Пирогов

Партньор на събитието е инициативата „Малките герои“ на Фондация „Америка за България”, която успя да обедини усилията на бизнеса, неправителствени организации, медии и индивидуални дарители в името на децата на България. Цялостната инвестиция възлиза на 2,5 милиона лева и включва ремонт и закупуване на медицинска техника. Преобразени са 65 стаи на три етажа, коридори, общи пространства, места за изчакване с обща площ от 2,270 кв. м. Проектът включва герои от приказките и супер-герои, които са модел на подражание и символ на борбеност. В двора на болницата е изградена площадка, в близост до която е посаден сребърен бор за коледните празници.

Искрени благодарности към дарителите и участници в инициативата изказа министър-председателят Бойко Борисов. Той отбеляза, че откакто е построен „Пирогов“ не е правен никакъв ремонт, но е много важно хората, които посещават лечебното заведение да се чувстват спокойни. Борисов отправи пожелания към персонала на здравното заведение да имат по-малко пациенти и всички те да излизат живи и здрави.

„Пирогов“ е най-голямата болница за спешна помощ в България. С водещата си лечебна позиция в медицинските и хирургически грижи за малките пациенти и с новият интериор на детското отделение болницата ще се нареди до най-добрите клиники за деца в света.

мултимедия в Пирогов

детска стая в Пирогов

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСпециалистиЗаведенияИстория