Начало Здравна медиа Здравни новини Откриха обновената Детската клиника по изгаряния в Пирогов

Откриха обновената Детската клиника по изгаряния в Пирогов

Откриха обновената Детската клиника по изгаряния в Пирогов - изображение

В „Пирогов“ откриха обновеното детско отделение към Детската клиника по изгаряния и пластична хирургия. Подновено е изцяло оборудването в 15 стаи и лекарите могат да се похвалят с 15 нови легла, веноскопи и специална вана, в която се извършва къпането на рани по кожата след изгаряния.

Специализираното отделение е единственото в страната за диагностика, активно лечение и рехабилитация за деца с различни изгаряния и измръзвания. Близо 90% от децата в цялата страна на възраст между 0 и 18 години се лекуват и проследяват в детското отделение по изгаряния. Не малка част от тях се нуждаят от продължително лечение, за което са необходими съвременни легла и удобства.

Ръководството на лечебното заведение възнамерява да направи цялостен ремонт на Детската клиника по изгаряния. Последният ремонт е правен през 1974 г. Болницата вече е кандидатствала по европейски проекти и очаква отговор от Брюксел.

Необходимата сума за цялостен ремонт възлиза на около 7 милиона лева. Средствата са нужни за нови две реанимации - детска реанимация изгаряния и реанимация възрастни изгаряния“, коментира директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов.

Средствата за обновеното отделение са събрани с помощта на благотворителната инициатива на Лайънс клуб „София Витоша”. С 60 000 лева е направена пълна промяна в клиниката. Това не е единственото дарение на клуба към „Н.И.Пирогов“ и няма да остане последното, защото Лайънс клуб „София Витоша“ е сред водещите благотворителни организации в България. Важни приоритети за тях са борбата и превенцията с очни заболявания, диабет, глухота, онко заболявания, наркомания, както и работа с деца и младежи в областта на културата и науката.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: „Н.И.Пирогов“
Снимка: DarikNews

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСпециалистиЗаведенияИстория