Начало Здравна медиа Здравни новини Откриват преобразените детски клиники в Пирогов

Откриват преобразените детски клиники в Пирогов

 Откриват преобразените детски клиники в Пирогов - изображение

На 23 октомври от 11:00 ч. пред регистратурата на детското отделение към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ще бъдат открити преобразените детски клиники. Партньор на събитието е Инициативата „Малките герои“.

400 000 лева е инвестицията за ремонт и преобразяване на детското отделение в „Пирогов“. Усилията надградиха основният ремонт, финансиран от държавата. Проектът предвиждаше преобразяване на общите пространства, рецепция, места за изчакване, коридори и стаи за игра. Ново, уютно, в гостоприемна и антистресова среда отделението ще предоставя удобство за децата и техните семейства. С лидерството си в предоставянето на медицински и хирургични грижи за малките пациенти и с новата модерна среда „Пирогов“ ще се нареди до най-добрите клиники за деца в световен мащаб.

За церемонията по откриването са поканени да участват министърът на здравеопазването проф. Николай Петров, министър-председателят Бойко Борисов и американският посланик Ерик Рубин.

Малките герои“ е инициатива на Фондация „Америка за България”, която успя да обедини усилията на социално отговорния бизнес и гражданите. Основната идея на проекта е да бъде пример в това как могат да си сътрудничат различни организации за добри каузи.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: dmsbg.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСпециалистиЗаведенияИстория