Начало Здравна медиа Здравни новини Откриха Център за лечение на множествена склероза в Пловдив

Откриха Център за лечение на множествена склероза в Пловдив

Откриха Център за лечение на множествена склероза в Пловдив - изображение

Нов Център за диагностика и лечение на множествена склероза откриха в МБАЛ „Централ Хоспитал“ – Пловдив. Това е второто подобно лечебно заведение в града на тепетата, което дава възможност на хората, страдащи от прогресивното хронично заболяване, да се лекуват с нужната им терапия, която се поема изцяло от НЗОК.

Центърът е към неврологичното отделение на МБАЛ „Централ Хоспитал“ и с неговото отваряне ще се избегнат понякога дългото чакане и пътуване до столицата, които могат да утежнят състоянието на пациента, защото времето е от голямо значение. Той разполага с медицински екип, който има опит в диагностицирането и лечението на множествената склероза, с добра апаратура, най-важната от които е ядрено-магнитният резонанс, който е основен инструмент за проследяване на заболяването. В екипа участва и доц. д-р Георги Гозманов, който е добре познато и известно име в неврологията.

От множествена склероза заболяват от 2 до 150 души на 100 000, които са в активна млада възраст – от 20 до 40 години. Предимно жени се диагностицират с тази болест, която има силно прогресиращ характер. Затова е важно да се открие навреме и да се приложи нужната терапия, за да се намалят пораженията и по-дълго време да са работоспособни и жизнени болните.

Всяка последна сряда на май се отбелязва Световният ден на множествената склероза, който тази година се пада на 31 май. Специалистите съветват ако почувствате слабост в краката или имате нарушена координация, която не отшумява, да се обърнете към лекар невролог.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: PR Golden Crown

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЗаведенияИсторияНовиниНормативни актовеОрганизацииОбразованиеСпорт и туризъмРецептиЛюбопитноМедицински изследванияСпециалистиЛайфстайлСоциални грижиСпортЗдравни съветиЛеченияПсихологияСнимкиИнтервютаКлинични пътекиАнкетиГеографияДиетиБотаникаЛичностиНаправления в медицинатаАптеки