Начало Здравна медиа Здравни новини Отличиха МУ- Пловдив за постижения по рамковата програма „Хоризонт 2020“

Отличиха МУ- Пловдив за постижения по рамковата програма „Хоризонт 2020“

Отличиха МУ- Пловдив за постижения по рамковата програма „Хоризонт 2020“ - изображение

Просветното министерство награди пловдивския Медицински университет като най-активния по отношение на европейските политики, а награда беше връчена на церемония, посветена на най-изявените участници в рамковата програмата „Хоризонт 2020“ на ЕС. Специални сертификати получиха 16 организациите в девет категории.

Висшето училище има сериозен опит, когато става дума за разработки, които се финансират с европейски пари. В момента МУ координира или участва в общо дванадесет научи, три образователни, един инфраструктурен, пет международни, и два в академичната мрежа проекти.

От университета са категорични, че екипната работа е в основата на успеха им, а значимите научни резултати са следствие от дейността на мултидисциплинарни национални и международни екипи.

Партнират си с 32 висши училища и научни организации от 15 държави в Европа, Азия и САЩ.

В последните три години са насочили усилията си към научна дейност в сътрудничество с бизнеса. В резултат на това в момента изпълняват шест проекта с бизнес организации. Всички са в сферата на биотехнологиите включително и за особено актуалното 3D биопринтиране.

Проф. Мариана Мурджева, която е заместник-ректор по проектната дейност и международно сътрудничество определи наградата като отговорност и задължение да продължат още по-активно с проектното и програмно финансиране, защото така отговарят на предизвикателствата на времето, но и повишават качеството на грижата за пациентите.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: МУ-Пловдив

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Новини