Начало Здравна медиа Здравни новини Отстраниха 8-килограмова туморна формация от корема на жена

Отстраниха 8-килограмова туморна формация от корема на жена

Отстраниха 8-килограмова туморна формация от корема на жена - изображение

Операцията, проведена в Пловдив, е продължила повече от два часа. Екипът извършил успешната интервенция включва гинеколозите д-р Антон Михнев и д-р Валентина Вангелова и анестезиологът д-р Мирослава Тилкиян. Пациентката е от пловдивското село Белозем и е на 46 години.

По време на консултацията тя споделя, че симптомите й включват тежест в корема, подуване, трудност при дишане, зацапващо вагинално кървене и трудност при дефекация. Дискомфортът при пациентката е продължавал повече от два месеца, като по време на прегледа тя споделя, че не е посещавала гинеколог от 6 години, защото не е имала никакви оплаквания.

Използвайки ехограф специалистите виждат, че формацията изпълва целият корем на жената, но не и точно да определят откъде произхожда. При интервенцията е установено, че образуванието първоначално е формирано в десния яйчник.

В началото на тази година същият лекарски екип оперира 18-килограмов тумор от корема на 85-годишна жена. Към днешна дата тя е напълно възстановена. По време на прегледа дамата е заявила, че не е посещавала гинеколог от 25 години.

По думите на д-р Михнев в голяма част от случаите причината за толкова сериозни състояния е в липсата на превенция. Специалистът по женски болести съветва жените да посещават гинеколог поне веднъж годишно, като цитонамазката е задължителна.

По статията работи: Богдана Георгиева
Източник: "Медлайн-Централ Хоспитал"
Снимка: "Медлайн-Централ Хоспитал"

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ПатологияЛюбопитноНовиниСнимкиАлт. медицинаХранене при...ЛайфстайлЛеченияЗдравни съветиИзследванияИсторияНормативни актовеКлинични пътекиБотаникаСпециалисти