Начало Здравна медиа Здравни новини От общо 44 новородени в пазарджишката болница 37 са недоносени

От общо 44 новородени в пазарджишката болница 37 са недоносени

От общо 44 новородени в пазарджишката болница 37 са недоносени - изображение

В рамките само на два дни в пазарджишката болница са проплакали 37 недоносени бебчета. Според д-р Мариела Захариева, началник на отделението по неонатология, множество и комплексни са причините за увеличаващите се случаи, при които се раждат недоносени деца, но водещи са както инфекциите при жените и пренебрегването на консултациите, така и неправилните грижи и здравната култура на бъдещите майки.

Въпреки факта, че в отделението разполагат с 16 кувьоза, нещата са спокойни, защото екипът реагира напълно професионално и компетентно на всяка ситуация. Д-р Захариева признава, че ще е добре да разполагат с още монитори, но когато няма подобни вълни от раждания на недоносени деца, които не са толкова чести, се справят.

Що се отнася до екипа, все още има три незаети места от медици. Има и няколко непопълнени щата за акушерки, а в същото време осем от работещите са пенсионерки и ако не са те едва ли биха се справили в отделението, признава д-р Захариева и определя това като проблем, пред който е изправена не само болницата в Пазарджик, но и повечето в страната.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: dariknews.bg
Снимка: santemagazine.fr

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЛюбопитноСпециалистиИсторияНормативни актовеОрганизацииЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияХранене при...ТестовеАлт. медицинаСоциални грижиКлинични пътекиСпортФизиологияБотаникаЛеченияПроизводители