Начало Здравна медиа Здравни новини От 20 август Фонда за лечение на деца ще е с нов директор

От 20 август Фонда за лечение на деца ще е с нов директор

От 20 август Фонда за лечение на деца ще е с нов директор - изображение

Д-р Георги Деянов ще оглави институцията след десет дни. Аргументите за светкавичната реакция на здравното ведомство са, че така работата няма да се забави, а и ще има приемственост, вероятно защото до преди година д-р Деянов е заемал длъжността главен експерт във фонда.

Да бъде назначен нов директор се наложи след като късно в четвъртък Кирил Ананиев е приел оставката и подписал заповедта за освобождение на д-р Мариета Райкова. Тя обяви, че решението й да напусне директорския пост е обмислено, а причините затова са лични. Д-р Райкова беше начело на фонда от септември 2017-а, а това е четвъртата смяна на директор за последните три години.

От здравното министерство информират, че общественият съвет ще се събере на 15 август. Припомняме, че на заседанието в първия ден на този месец съветът разгледа общо 42 заявления и одобри документите за лечението на 28 деца.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mh.government.bg
Снимка: cfld-bg.com

 

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиРецептиВидеоСоциални грижиАнкетиЗаведенияОбразованиеНормативни актовеСпорт и туризъмСпециалистиОрганизацииСпорт