Начало Здравна медиа Здравни новини Офталмолозите на Болница „Тракия“ представиха новите възможности за лечение на очни заболявания

Офталмолозите на Болница „Тракия“ представиха новите възможности за лечение на очни заболявания

Офталмолозите на Болница „Тракия“ представиха новите възможности за лечение на очни заболявания - изображение

Офталмолози от очно отделение на Болница “Тракия“ представиха новостите в лечението на различни заболявания на работна среща с общо-практикуващи лекари от Старозагорски регион. Работната среща се проведе в зала “Тервел“ на Парк-хотел Стара Загора и беше открита от завеждащия очно отделение д-р Валентин Христозов. Той представи пред колегите си възможностите на рефрактивната лазерна хирургия за корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм. Отделението по офталмология на Болница “Тракия“ разполага с една от най-модерните лазерни апаратури за рефрактивна хирургия VisuMax на световния лидер Carl Zeiss и вече има натрупан богат опит в извършването на процедурата Lasik. Д-р Христозов посочи 10 мита за лазерната корекция на зрението, които битуват сред хората и създават невярна представа за резултатите от това лечение.

Среща на офталмолози в Стара Загора

Д-р Петя Тодорова представи възможностите за съвременно хирургично лечение на катаракта в Болница “Тракия“ и тенденциите за “подмладяване“ на това заболяване. С изключителен интерес личните лекари изслушаха и лекцията на д-р Росица Лолова от МБАЛ “Св.Ана“ в София, посветена на лечението на страбизъм (кривогледство) при деца. Всеки месец д-р Лолова извършва прегледи, консултации и операции на пациенти в Болница “Тракия“. Отражението на диабета върху зрението и тежките заболявания, до които може да доведе ненавременното лечение, представи д-р Иван Нейчев.

Работната среща приключи с разговор в неформална обстановка между участниците, които си обещаха, че тази среща няма да бъде последна.

Източник: Болница “Тракия“

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпециалистиЗаведенияЛайфстайлСоциални грижиЛюбопитноСнимкиИсторияЗдравни съветиКлинични пътекиСпортОрганизацииАлтернативна медицинаМедицински изследванияОбразованиеСпорт и туризъмАптеки