Начало Здравна медиа Здравни новини Още през месец март тежкоболните в Германия ще могат да получават рецепта за канабис

Още през месец март тежкоболните в Германия ще могат да получават рецепта за канабис

Още през месец март тежкоболните в Германия ще могат да получават рецепта за канабис - изображение

Още през месец март 2017 година тежкоболните в Германия ще могат да получават рецепта за канабис, а лечението ще се поема от здравните каси. Това ще стане възможно благодарение на законовите промени, които бяха приети единодушно в Бундестага. 

Съгласно новите промени, влизащи в сила през март, пациентите ще могат да получат сушени цветове и екстракт от канабис в аптеките по лекарско предписание, а в някои случаи ще имат право и на готови лекарства, произведени в чужбина.

Федералният институт за лекарствата и медицинските продукти съобщи, че ще се правят допълнителни изследвания, които да дадат по-задълбочени познания върху въздействието на канабиса. За тази цел лекарите ще изпращат анонимно данни за диагнозата, терапията, дозата и евентуални странични действия в институт.

Канабисът се прилага в медицината при различни заболявания - срещу гадене, за повишаване на апетита при пациенти с рак и СПИН, множествена склероза, при ревматизъм. 

До момента в Германия разрешение за ползване на продукти, съдържащи канабис, се получаваше в изключително редки случаи.

Снимка: Designhaus Architecture

4.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноЛайфстайлНовиниПсихологияСнимкиИсторияСоциални грижиСпортЛеченияПроизводителиГеография