Начало Здравна медиа Здравни новини Плевенски лекари извършиха двойна и изключително рядка операция

Плевенски лекари извършиха двойна и изключително рядка операция

Плевенски лекари извършиха двойна и изключително рядка операция - изображение

Млада жена получи шанс за живот, но и възможността да бъде майка, благодарение на екипа на проф. д-р Григор Горчев от плевенската болница „Света Марина“. Лекарите осъществиха много рядка и сложна интервенция, защото става дума за бременна с диагноза рак на шийката на матката.

Сложността на операцията е породена от нуждата висококвалифицираните специалисти да извършат едновременно две интервенции – раждане чрез цезарово сечение и веднага след това радикална хистеректомия за отстраняване на матката. Това е бил и единствения възможен начин да се спасят и майката, и детето.

Диагнозата става ясна, когато на обичайната консултация дамата, която е в напреднала бременност, информира за леко прокървяване. Следващите прегледи, потвърждават, че става дума за рак на маточната шийка.

И тъй като желанието на пациентката е да запази детето на всяка цена, плевенските лекари осъществяват двойната оперативна намеса, изключително рядка, сложна и трудна.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: svmarina.com

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛеченияНовиниЛюбопитноСнимкиИсторияАлт. медицинаЛайфстайлЗдравни съветиИзследванияХранене при...ПсихологияСоциални грижиСпортПроизводителиОрганизацииКлинични пътекиСпециалистиЗаведенияБотаникаИнтервютаНормативни актовеАнкети