Начало Здравна медиа Здравни новини Пореден случай на пострадало дете в джакузи

Пореден случай на пострадало дете в джакузи

Пореден случай на пострадало дете в джакузи - изображение

3-годишно дете е пострадало в джакузи в хотел на Северното Черноморие. Майката на момиченцето твърди, че кракът й е бил засмукан, вследствие на което то е получило травма на палеца.

Случаят се развива на 28 октомври. Майката с момиченцето са използвали масажната вана. Малкото дете е тръгнало към майка си, но изведнъж е изпищяло от болка. Оказало се е, че палецът на детето е бил сериозно разкъсан. Част от нокътя също е липсвала. Майката е потърсила помощ и медицинско лице, но такова е липсвало в хотела.

От комплекса отричат травмата да е получена вследствие на неизправност на съоръжението, защото то няма твърди части и смукателна система. Джакузито работи на принципа на приливник.

Родителите на детето са подали жалба в Комисията за защита на потребителите. Предстои инспектиране на съоръжението и разследване по случая.

От Държавната агенция по метеорологичен технически контрол поясняват, че ще има промяна в наредбата за използване на подобни водни съоръжения и атракции към тях. В министерството на туризма също се подготвя промяна, за да се гарантира безопасността на посетителите.

Припомняме, че само за тази година това е третият случай на пострадало дете в джакузи.

През месец февруари 4-годишно момиченце пострада сериозно в джакузи. То бе засмукано от помпата на водната баня, която не е била обезопасена. Детето дълго време бе в критично състояние.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: nova.bg
Снимки: lavorincasa.it

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноСпортЛайфстайлПсихологияСнимкиЗдравни съветиНовиниСоциални грижиИсторияХранене при...РецептиИнтервютаАнкетиАлт. медицинаСпециалистиЗаведенияОбразованиеНормативни актовеОрганизацииИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника