Начало Здравна медиа Здравни новини Премахнаха 6-килограмов тумор от корема на възрастна жена

Премахнаха 6-килограмов тумор от корема на възрастна жена

Премахнаха 6-килограмов тумор от корема на възрастна жена - изображение

В Онкологичната болница във Варна извършиха тежка операция на 70-годишна жена, при която от корема й отстраниха 6-килограмов тумор.Преди известно време пациентката е била приета в добричкото лечебно заведение с диагноза ерозивен гастрит. Но сега след кървене от стомашно-чревния тракт е постъпила във варненската болница. След компютърна томография специалистите установили, че става въпрос за рядък гастроинтестинален стромален тумор, който е проникнал в тънкото черво.

Проф. д-р Георги Кобаков, който е направил операцията, обяснява, че този вид образувания проличават в много късен етап, едва чак след като злокачественият тумор проникне в кух коремен орган или го перфорира. В момента възрастната жена се възстановява и ще се подложи на специфична химиотерапия.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: abreastandtherest.ca

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЛеченияКлинични пътекиСпециалистиЗаведенияПатологияСнимкиХранене при...Алтернативна медицинаЛайфстайлИсторияМедицински изследванияЗдравни съветиНормативни актовеБотаникаПсихологияИнтервютаАнкетиОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииАптеки