Начало Здравна медиа Здравни новини Прокуратурата обвини в опит за убийство акушерката, пребила 4-дневната Никол

Прокуратурата обвини в опит за убийство акушерката, пребила 4-дневната Никол

Прокуратурата обвини в опит за убийство акушерката, пребила 4-дневната Никол - изображение

Срещу акушерката Емилия Ковачева, която преди няколко месеца преби новородено бебе, бе внесен обвинителен акт от Софийска градска прокуратура.

Припомняме ви, че на 18 април видео от болничните камери в болница "Софиямед" показаха, че жената удря с ръце и стъклено шише за мляко 4-дневната Никол. Освен това Ковачева души с ръце бебето в опит да го накара да спре да плаче. Обвинението е в опит за умишлено убийство, поясняват от прокуратурата.

В резултат от побоя на момиченцето е причинена тежка черепно-мозъчна травма и мозъчен оток. От болница "Токуда", където е постъпило детето, алармират за тежкото му състояние и счупена ператална кост на главичката и много кръвоизливи. Всичко това е довело до пряка опасност за живота на Никол. Заключението на тройната съдебно-медицинска експертиза, изготвена по делото, сочи, че без навременна медицинска намеса би се стигнало до смърт на детето.

Защитата на Ковачева посочва, че жената е взимала 24-часови смени, за да може да издържа семейството си, вследствие на което се е отключил психологически синдром заради тежката преумора.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиАнкетиЛюбопитноНормативни актовеСпортОрганизацииНаправления в медицината