Начало Здравна медиа Здравни новини Русе е домакин на педиатрична конференция

Русе е домакин на педиатрична конференция

Русе е домакин на педиатрична конференция - изображение

Научно-практическата конференция „Горещи точки в педиатрията“ е организирана от Съюза на учените в Русе, Университетът „Ангел Кънчев“, УМБАЛ „Канев“ и варненският МУ.

Форумът, който се провежда за четиринадесети път, е едно от събитията, което събира стотици педиатри от страната, които споделят опит и добри практики.

Официалното откриване на конференция е на 9 ноември. В същия ден медиците ще чуят научни доклади и ще дискутират както по общи теми, посветени на основните проблеми в детското здравеопазване, за които ще говори председателят на педиатричната асоциация проф. Пилософ и смъртността, така и по въпросите за болката и температурата, принципите на инхалаторната терапия, нарушенията при недоносените деца.

Многобройни са темите, предвидени за 10 ноември. Освен научна информация, част от педиатрите ще споделят и своя опит като представят различни клинични случаи. Интерес провокира темата за значението на татуировките в диагностиката на психичните и поведенчески разстройства и представянето на щадящата терапия при дефицит на вниманието и хиперактивност.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: pediatria-bg.eu

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияНаправления в медицинатаСпециалистиСоциални грижиЗдравни съветиСпортАлт. медицинаОрганизацииЗаведенияНормативни актове