Начало Здравна медиа Здравни новини Седмицата на психологията стартира днес и продължава до 12 април

Седмицата на психологията стартира днес и продължава до 12 април

Седмицата на психологията стартира днес и продължава до 12 април - изображение

С Деня на психолога днес започват разнообразни прояви, организирани от дружеството на психолозите и студенти. Датите не са избрани случайно, тъй като гилдията у нас отбелязва професионалния си празник на 4 април от 1995 г. насам, а на 12 април световната психологическа общност ще почете Деня на психологията в ООН.

Председателят на Дружеството на психолозите д-р Пламен Димитров информира, че действащите психолози и педагогически съветници в страната са около 1100, а една трета от тях работят в столицата. Предстои да бъдат назначени още 500 специалисти в образователните институции, за което МОН отпуска осем милиона лева.

Сред проявите днес са още дискусия, посветена на децата, които влизат в конфликт със закона и начините, по които това се интерпретира в Европа и у нас както и публична лекция на проф. Александър Батяни от Виенския университет в Австрия, който ще говори за логотерапията на Виктор Франкъл.

Предвидени са разговори и обсъждания, насочени към професията и проблемите в гилдията. Сред темите интерес провокират посветените на ролята на психологията за развитието на характера, психоонкологията у нас и психологията като ключов фактор в социалната сфера.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: bgpsychologists.wordpress.com
Снимка: ilvolodellecolombe.it

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСоциални грижиСпортРецептиДиетиАнкетиПсихологияСпециалистиТестовеЛеченияИнтервютаАлт. медицина